miercuri, 26 decembrie 2012

Un trimestru de gradinita, serbare si Craciun

E timpul sa tragem linie dupa atatea emotii. Asta pot face: bilanturi; planuri nu mai fac demult. In orice caz nu in ceea ce-l priveste pe David. Am invatat ca autismul rezerva surprize si ca de multe ori e greu sa-l discerni pe David  acolo, in starile lui de neinteles in care e belicos pana in panzele albe.

In afara de zilele astea sunt din fericire si altele care confirma munca asta multa. Vorba  lui Moni: "copilul asta a tras atat de mult de el, s-a straduit enorm." Mai mult nu i-am putea cere.

La serbare...

joi, 6 decembrie 2012

Mos Nicolae, zapada si David

Trebuia neaparat sa scriu despre David acum. De la ziua lui si pana astazi s-au petrecut multe, multe. Au trecut 2 viroze si multe progrese insotite de buline si "smiley faces" primite de la gradi. Nu stiu prea multe din cate s-au intamplat la gradi: nu vrem sa o stresam in fiecare zi pe "Tanti Doamna" - apelativul e de la David, majusculele de la mine. In plus mie-mi ajunge sa vad progresele fantasticeeeee. Deci pare sa fie bine la gradi in afara de sensibilitatile lui legate de virozele sezoniere.

Dar revenind la subiect, Mos Nicolae a fost instrumentul perfect de santaj pentru David.

"Vobim cu telepaishpe, mama"
"Nu vine Mosul daca nu vorbesti frumos, David!"

Iar jignirea suprema a fost cand l-am pedespsit si pe deasupra i-am mai spus: "nu vine Mosul la tine pentru ca ai fost rau!" Mai intai i-au coborat colturile gurii, apoi i-a tremurat barbia si ochii i s-au umplut de lacrimi.

"Vine, Mosu" ii ordona el...